Vår Returpolicy

Kontakta Norrans shop före retur.

Du kan returnera varan inom 30 dagar från leverans.

Produkten måste vara i nyskick.

Om ett paket är outtagna du kanske måste betala en expeditionsavgift.

Det är lämpligt att konsumenten styr leveransen för att kontrollera att den är korrekt och felfri.

Vid klagomål, kontakta Norrans shop med information som är relevant och orsaken till klagomålet.

Returvillkor

Du kan returnera varan inom 30 dagar från leverans. Produkten måste vara i nyskick. Om produkten är förstörd eller använd kan inte produkten återbetalas. Se till att inkludera kontaktinformation med returen och om möjligt lämna oss ett spårningsnummer. Norrans shop föreslår att du sparar ett kvitto och ett kolli-ID för returen från leveransservice, eftersom det gör det lättare att följa returen om det behövs.

Norrans shop kommer att återbetala godkännda returer. Om du betalat via faktura , kommer vi att behöva ett kontonummer för att föra tillbaka pengarna till. Det enklaste sättet är att e-posta den till oss tillsammans med en kort beskrivning av ditt ärende.

Vill du byta till annan storlek av samma produkt?

E-posta oss, ge oss din kundinformation, och berätta att du kommer skicka tillbaka produkten och den storlek du vill ha i utbyte.

Transportskador

Om varan kommer bort eller att du vid mottagandet, märker att varan har skadats under transporten ska du omedelbart rapportera detta till oss.

Outlösta paket

För paket som inte har betalats på ditt postkontor inom 14 dagar, förbehåller Norrans shop rätten att debitera dig en expeditionsavgift för att täcka returfrakt och fraktbolag administrativa kostnader.